No place like it, really.Wat, nu al weg?Vanaf wanneer draait...De nieuwste staan bovenaan!Reviews sinds 1999Zoek op titel, acteur, trefwoord...Wie, Wat, Waar en Waarom?Er is nog zo veel meer!
Afleveringen direct downloaden? Klik hier
   

Van die artsy-fartsy crap waar ze bij het NRC altijd een stijve van krijgen, maar dan nog erger.
Uit de review van S1MNE.

filmtheater DVD bioscoop bios comedy humor actie thriller drama theater kunst cultuur

Cijferlegenda
Cijferlegenda

Leuk natuurlijk, al die cijfers onderaan een bespreking. Maar wat wil een zes nu eigenlijk zeggen? En wat is het verschil tussen en drie en een vijf? Of een zeven en een zeven-en-een-half? Hier kun je dat nalezen en ook meteen alle films opvragen met dat cijfer. Wees niet te ongeduldig: de webserver moet honderden documenten doorzoeken n een resultatenpagina genereren. Daar zijn een paar seconden voor nodig.

0 of geen score. Bij deze film acht ik mezelf om de een of andere reden niet bevoegd om een cijfer te geven. Wat overigens niet wil zeggen dat ik 'm goed vond. Waarschijnlijk vond ik mijn eigen redenen om 'm niet goed of slecht te vinden niet objectief genoeg. Je kunt niet overal een mening over hebben.

1. Waarschijnlijk was die ene punt voor de mooie aftiteling of uit dankbaarheid dat ik uiteindelijk toch levend de zaal uit ben gekomen.

2. Lees de review maar, want ik zal wel een verdomd goede reden hebben gehad om niet gewoon een 1 te geven.

3. Eigenlijk geef ik nooit een drie. Slecht is slecht en de gradatie maakt niet uit, nietwaar? Alleen Kevin Costner krijgt dit nog wel eens voor elkaar.

4. Misschien heb ik de pest aan het concept van deze film en ligt dat voor jou anders, maar in zo'n geval geef ik meestal helemaal geen cijfer. Een vier betekent: gewoon: overslaan.

5. Het kan natuurlijk zijn dat het idee of een van de acteurs je bijzonder aanspreken, maar waarschijnlijk mis je hier niks aan.

6. Het kan er mee door, maar overweeg te wachten op de videorelease of download een keer de DVD-rip van internet tenzij je echt nieuwsgierig bent.

6,5. Een of twee details maken deze film net iets beter dan krap voldoende, maar we hebben het nog steeds niet over een hoogvlieger.

7. Een prima maaltijd, maar zonder smakelijk toetje of met iets te veel zout in de aardappels. Dat moet je wel voor lief nemen. Als je dicht bij de bioscoop woont of in de stad een paar uur stuk moet slaan voor het echt gezellig wordt in de kroeg kun je hier best naartoe.

7,5. Ruim voldoende om de moeite te nemen van een bioscoopbezoek, mede in aanmerking genomen dat je waarschijnlijk ook nog twee dure kaartjes en parkeergeld kwijt bent om 'm te gaan zien.

8. Prima film. Leuk bedacht, goed uitgevoerd... wat wil een mens nog meer?

9. Ik geef maar zelden een negen, maar als ik het doe krijg je ook meteen een niet goed, geld terug garantie! (Poliskosten E 100,-, Warnas.net bepaalt of de film goed was of niet, het in behandeling nemen van een klacht kost E 20. Dit bedrag krijgt u niet terug.)

10. Zoals Ruud Lubbers al zei: een tien is voor onze Lieve Heer. Ik heb nog nooit een tien uitgedeeld, dus ik weet ook nog niet wat daarvoor de norm is. Als ik de zaal uit kom en mijn leven ga veranderen ofzo.

Alle informatie op Warnas' Movie Academy is eigendom van Warnas.net en mag niet op een andere manier worden bekeken, verspreid, geciteerd of gebruikt dan door het bezoeken van deze website, behoudens schriftelijke toestemming van de maker, te bereiken via .

Printervriendelijke versie